Fijn binnenkort weer lekker met je gezin, je familie en al je vrienden buiten eten. Je tuin is er al helemaal klaar voor en de nieuwe barbecue staat te glimmen in afwachting van al die gezelligheid. Dit seizoen wil je wat meer met brood op de barbecue doen. Maar welk brood kun je dan gebruiken?
Het moet voor iedereen leuk en lekker zijn. Je kleintje wil graag meedoen en opa en oma lusten ook wel een lekker stukje brood. Er is keuze in overvloed: harde en zachte broden, pittige en volkoren broodjes, afbakbroodjes of zelf gebakken brood. Standaard haalt iedereen stokbrood voor bij de bbq. Barbecue brood zelf buiten bakken is natuurlijk hartstikke spannend!
Pakistaanse naan
Naan brood is een heerlijke flatbread dat in Azië wordt gegeten. Naan brood maak je door tarwebloem te mengen met griekse yoghurt, ghee en water. En niet te vergeten zout en een snufje suiker. Het brood is werkelijk heerlijk en kunt je perfect combineren met chicken tikka van de barbecue.
Lees ook: recept: hoe maak je paratha?
Turks brood
Turkse broden koop je natuurlijk bij de Turkse bakker. Ze zijn leuk om buiten in de tuin te bereiden. Snijdt het Turks brood open en smeer het in met pesto. Leg er dan verse plakjes tomaat op en daaroverheen mozzarella. Een feestje om met elkaar te doen. Leg het dan een paar minuten op de barbecue met de deksel erop, smullen! Dit kun je trouwens ook doen met pistoletjes of stokbroodjes die nog afgebakken moeten worden.
Hamburgerbroodjes
Deze kun je ook bij de buurtsuper kopen. Ze zijn ook prima geschikt voor vegetarische burgers. Je kunt ze dus perfect gebruiken bij de vegetarische barbecue. Maak bijvoorbeeld een lekkere pompoenburger, dat smaakt extra lekker als er zo’n lekker knapperig hamburgerbroodje omheen zit die mooi goudbruin geroosterd is op de bbq.
Stokbrood
Stokbrood kun je ook heerlijk grillen. Je snijdt het stokbrood in reepjes van ongeveer een centimeter en legt het dan op de grill. Na het grillen smeer je er heerlijke kruidenboter op. Dan smelt het stukje brood bijna in je mond! Je kunt er ook lekker tosti’s van maken met een plakje kaas.
Italiaanse flatbread
Of wat dacht je van Italiaanse flatbread? Je proeft de gesmolten geitenkaas en de overheerlijke courgette al! Deze flatbread maak je zelf. Op het tafeltje naast de barbecue meng je 375 gram zelfrijzend bakmeel met 300 ml yoghurt, Italiaanse kruiden, kleingesneden zongedroogde tomaten, fijngehakte groene olijven, een snufje zout en een beetje olijfolie. Lekker knoeien en kneden. Kun je jouw zoontje of dochter laten doen! Als het deeg goed is gekneed en niet meer aan hun handjes plakt laat je ze acht platte broodjes op een plank neerleggen. Je bestrijkt de broodjes met olijfolie en legt ze op het rooster van de barbecue. Gril en rooster ze een paar minuten aan beide kanten tot ze knapperig zijn. Feest!
Welk brood gebruik jij voor bij een barbecuefeestje?
Liefs, Mahwish
Mia says
Wat een leuke topic! Ik hou zelf van naan met tikka! =)