Mijn kinderen hebben tot ongeveer dreumes leeftijd vooral gerechten gegeten zonder kruiden maar toen ze peuter werden, wilden ze daar niets meer van hebben. Dus toen kwamen de gekruide gerechten. Dit gerecht is gezond en vegetarisch en lekker voor het hele gezin. En je gerecht staat binnen een half uur al op tafel! What else do you need?
Recept: Aloe matar gajar
De ingrediënten
– 300 gram in blokjes gesneden aardappels
– 250 gram bevroren doperwten
– 150 – 200 gram worteltjes
– halve ui
Kruiden en smaakmakers
– een theelepel zout
– halve theelepel paprikapoeder (wil je iets pittiger voor jezelf? doe dan een theelepeltje paprikapoeder)
– snufje kurkuma
– halve theelepel gestampte gember of gemberpasta
– halve theelepel gestampte knoflook of knoflookpasta
– theelepel geconcentreerde tomatenpurree
Zo maak je Aloe matar gajar
- Schil de aardappels en maak er blokjes van ongeveer drie centimeter
- Rasp de wortels en snij deze in een dikte van ongeveer een halve centimeter (dunner mag ook)
- Gebruik diepvries doperwten en laat deze ontdooein
- Snui de ui fijn, zoals op de onderstaande foto, en bak ze met een scheutje zonnebloemolie goudbruin (niet te donker!)
- Voeg alle kruiden toe
6. Vervolgens voeg je de gesneden groente toe
7. Doe er een halve glas water bij en zet de vuur hoog
8. Doe de deksel erop en laat het 20 minuten gaar koken
9. En je bent alweer klaar! Simpel he?
Je kunt het eten met roti of paratha, kijk hier voor het recept. Wat ik zelf ook weleens doe, is het gerecht stampen en er een sandwich van maken in het grill apparaat.
Volg jij Aunty Tandoori al op Facebook? Ga jij dit recept uitproberen?
Liefs,
Mahwish
Farah says
Ziet er heerlijk uit! Wie weet zal ik het eens proberen inshaa Allah!
mammiemammie says
Insha Allah ♡ het is gelukkig heel simpel om te maken.
Chanel says
Ziet er echt heel goed uit! Bedankt voor de info en ga het zeker weten proberen xx
mammiemammie says
Dankje! Leuk, laat weten als je het hebt uitgprobeerd. Vind ik altijd leuk om te zien :)