Na een super gezellige week vol feesten achter de rug te hebben gehad, ben ik weer in rustig vaarwater terecht gekomen. Dus we gaan de week weer van start met een stelling.
Baby’s huilen, dat is een feit. Maar de meningen zijn verdeeld over het laten huilen van een baby. Bijvoorbeeld tijdens het slapen, de één zegt: gewoon lekker laten huilen, vallen ze vanzelf in slaap. De ander zegt: een baby huilt nooit zonder reden. Hoe ging/ga jij om met het huilen van een baby? Ik ben weer reuze benieuwd.
Layla says
Bij de jongens liet ik ze vaak huilen omdat ze vaak huilen voor aandacht. Ik kon daar wel tegen maar mijn man absoluut niet. Nu ik een dochter heb kijk ik daar heel anders naar. zodra ze maar een kick geeft gaan we naar haar toe. Heel af en toe laat ik haar wel huilen omdat ik op dat moment niet naar haar toe kan maar dat is maar heel weinig. Een baby kan niet praten dus communiceren ze door te huilen. Zehra kan best wel hard huilen en dat vind ik zo zielig. Dus er ijn maar weinig momenten dat ik haar lang laat huilen.
mammiemammie says
Bijzonder om te zien dat het ook per kind kan verschillen. Ja he, als een kindje huilt doet dat echt wat met je.
Nathalie says
Toen mijn zoontje nog heel klein was kreeg ik extra huisbezoeken van het consultatiebureau. Mijn begeleider zei tijdens haar bezoek een keer laat maar huilen hij heeft een huilslaapje. Met pijn in mijn hart liet ik mijn zoontje huilen maar het voelde niet goed. Ik heb het daarna nooit meer gedaan want ik vind dat je een baby vast moet houden, alleen tijdens het douchen of wc ging het moeilijk hihi.
mammiemammie says
Goed toch dat je lekker naar je eigen moedergevoel luistert!
Madelon says
Ik krijg al jeuk bij het woordje ‘moet’ hèhè. Wij houden vanaf het begin aan dat als er gehuild wordt er iets aan de hand is. En dat kan variëren van aandacht willen tot vieze luier enz. Ik heb wel eens te horen gekregen dat baby’s heel goed zijn in manipuleren, maar feitelijk gezien kunnen ze dat pas na (rond de) 18 maanden als je kijkt naar de hersenontwikkeling. De aantal keren dat er hier echt gehuild wordt is gelukkig op een hand te tellen per dag. Een baby kan geen tijd inschatten dus wat een paar minuten voor ons is zal voor baby een eeuwigheid duren. Als je goed naar de signalen van het kindje kijkt dan hoeft het vaak niet tot huilen te komen. Ik was zelf een huilbaby door allergieën en ben zo blij dat mijn moeder niet geluisterd heeft naar mensen die zeiden dat ze mij maar moest laten huilen. Na een aantal maanden werden de allergieën gevonden en ook de reden voor mijn huilen.
mammiemammie says
Haha ja he? Bedankt voor je info. Fijn dat je zoontje het goed doet én dat je eigen moeder ook naar zichzelf heeft geluisterd.
Lovely Modesty says
Vreselijk vind ik het om een baby te laten huilen… :( Mijn hart breekt dan. Een baby huilt niet zomaar. Er is altijd wel een reden. Op zo’n jonge leeftijd kan er nog geen sprake zijn van aandacht of manipuleren (naar mijn mening dan) dus als ze huilen, moet je kijken wat er scheelt. Het aantal keren dat mijn zoontje heeft gehuild, zijn op 1 hand te tellen (hij is nu 7,5 maanden) dus ik mag zeker niet klagen en ook, als hij ZOU huilen, weet ik dat er wat scheelt. Als honger, vieze luier, pijn, koorts, etc. uitgesloten zijn, dan is het vast enkel en alleen omdat de baby zn mama nodig heeft en vastgehouden wilt worden. En dat vasthouden doe ik echt met alle plezier.
mammiemammie says
Wat een mooie reactie, helemaal een mommy in love :)
Huilbaby Oorzaken says
Onze dochter was een huilbaby. Zomaar je baby laten huilen is denk ik niet de oplossing. Als er bepaalde oorzaken van het huilen uitgesloten zijn, kun je je baby wel even laten huilen. Soms is het een teken van oververmoeidheid. Wij hadden veel aan het boekje ‘Wat te doen met mijn huilbaby’. Hierin staan veel verschillende oorzaken en oplossingen beschreven. Klik op Huilbaby Oorzaken om naar de site te gaan waar het boekje wordt aangeboden.
mammiemammie says
Dit soort linkjes zijn welkom :) Hopelijk zullen mama’s die een huilbaby hebben hier wat aan hebben.
Jeroen says
Er zijn verschillende redenen waarom baby’s en kindjes huilen.In het begin als ze nog zo jong zijn is het, zeker als kersverse ouders, moeilijk te herkennen waarom een baby huilt. Onze dochter was niet echt een huilbaby maar je kon duidelijk horen aan de manier waarop ze huilde wat er aan de hand was. En naarmate ze ouder worden, ze is nu twee, weten ze ook al goed dat ze soms met huilen iets gedaan krijgen van mama/papa. Het is dus niet kwestie van ze te laten huilen of niet. Het is naar mijn mening het aanvoelen waarom ze huilen. Al geef ik gerust toe dat dit niet altijd even makkelijk is.
Mellany says
Ik denk dat erg afhangt van de leeftijd en het soort ‘huiltje’. Een baby van 1 maand is een wereld van verschil met een baby van 12 maanden.
Als moeder leer je vanzelf wat de huiltjes betekenen. Die van mij is een peuter aan het worden en heeft soms driftbuitjes, dan laat ik hem soms even 5 minuten met rust.. of als hij echt heel moe is, want dan is alles een prikkel teveel. Dan is het soms zaak om hem gewoon in bed te leggen.
Bij een newborn is dat heel anders, die kun je echt niet laten huilen.