Laatst zat ik in mijn pyama op de bank, in de avond klopte iemand op de voordeur (ja, de bel doet het niet). Het was de postbode met een cadeau namens Nutella. Superleuk! Een cadeau om koekjes te maken, en natuurlijk deel ik dit makkelijke recept graag zodat je zelf ook aan de slag kan.
Hoe maak je Nutella koekjes
Dit is zo leuk om te maken voor je loved ones, óf met je loved ones. Kinderen vinden het ook superleuk om hierbij te helpen en het kan… want het is makkelijk.
Recept voor lekkere Nutella koekjes
Ingrediënten
– 210 gram Nutella
– 440 gram bloem
– 2 eierdooiers
– 140 gram poedersuiker
– 260 gram zachte roomboter
– extra bloem
Benodigheden
– Een kom
– Een Nutella koekjes stempel (zit bij een pot Nutella)
– Ronde koekjesvorm van 7cm of een mesje waarmee je rondjes kunt snijden van 7 cm
– Deegroller
– Oven
– Bakpapier
Zo ga je aan de slag
1. Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom.
2. Je merkt dat dit deeg zal worden. De dan de kom af met plasticfolie.
3. Laat de kom 30 minuten rusten in de koelkast.
4. Rol het deeg uit totdat het 4 mm dik is.
5. Pak de koekjesvorm (of mes) en snij rondjes van 7 cm groot.
6. Pak nu je koekjesstempel en dip deze in bloem. Tik teveel bloem eraf.
7. Stempel nu de koekjes, maar zorg ervoor dat je niet te hard drukt. Anders blijft je stempel aan je koekje plakken.
8. Zet de oven aan op 180 graden.
9. Bedek de bakplaat met bakpapier.
10. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 12 – 15 minuten in het midden van de oven.
11. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
12. Besmeer een koekje aan de binnenkant met Nutella en plak een ander koekje erboven op.
Lekker smullen!
Als je benieuwd bent naar hoe de koekjes eruit zien, kijk naar op mijn Instagram
Ga jij deze lekkere koekjes ook maken tijdens de vakantie?
Liefs,
Mahwish
Dit artikel kun je natuurlijk delen via de Social Media icoontjes:
Geef een reactie