We hebben weer een lekker recept voor je klaarstaan! Dit keer kun je samen met je kind overheerlijke mini appelflappen maken. Met een paar eenvoudige stappen, smullen jullie binnen een uur lekker aan tafel. Vergeet geen kopje thee te zetten.
Bakken met kinderen: mini appelflappen
Ingrediënten:
- 1 pak bladerdeeg (goed voor 20 appelflapjes)
- 1 ei
- 3 appeltjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel suiker
- Suiker om te strooien
Benodigdheden:
- Mes en snijplank om appels te snijden
- Lepeltje om te vullen
- Vork om bladerdeeghapjes dicht te maken
- Bakpapier en bakplaat
Zo ga je aan de slag:
Warm de oven voor op 225 graden
1. Schil de appels en snij ze in mini stukjes
2. Doe de appels in een kom en voeg de kaneel en suiker toe
3. Snij de bladerdeegvellen diagonaal door de helft
4. Doe een 1 a 2 theelepels appelvulling in de bladerdeeg en vouw het dicht als een driehoekje
5. Plaats de appelflapjes op een bakplaat met bakpapier
6. Bestrijk de appelflappen met een losgeknopt ei
7. Strooi wat suiker over de appelflapjes heen
8. Bak voor 10 – 15 goudbruin
Eet smakelijk 💗
Liefs,
Mahwish en Inaya
Geef een reactie