Het recept dat ik vandaag deel, is geen authentiek Pakistaans gerecht maar iets wat ik zelf af en toe maak. Ik gebruik wel de kruiden die je vaak in Pakistaanse gerechten gebruikt, dus vandaag op het menu: de kebab wraps met tandoori saus.
Ingrediënten
1. 8 (volkoren) tortilla wraps
2. halve kilogram rundergehakt
3. half fijngesneden ui
4. 1 theelepel zout
5. halve tot 1 theelepel garam masala poeder (hoe meer, hoe pittiger)
Heb je geen garam masala? Vervang het dan door rode paprikapoeder
6. halve theelepel grofgemalen korianderzaadjes
7. halve theelepel peterselie OF kwart bosje fijngehakte peterselie
8. Calvé Tandoori saus
9. zakje geraspte kaas
10. Krop sla of zakje gesneden sla
11. Zonnebloemolie
Benodigdheden
– Diepe kom
– Koekenpan
– Contactgrill
Hoe maak je het
1. Doe het gehakt in een diepe kom
2. Voeg de ui, zout, garam masala/rode paprikapoeder, korianderzaadjes en peterselie
3. Maak 8 bolletjes van het gehakt
4. Druk de bollen plat en maak er een beetje ovale vorm van
5. Neem een koekenpan en verhit het met wat zonnebloemolie
6. Als het goed is, kunnen er 4 kebabs tegelijk in de pan
7. Bak ze goed aan beide kanten
8. Snij de kebab in tweeën zodat je twee lange stukjes hebt
9. Neem een wrap en leg de twee stukken kebab in het midden
10. Strooi er wat geraspte kaas overheen
11. Doe er wat sla bij
12. Doe er wat tandoori saus op
13. Zet je contactgrill aan en vouw je wrap op
14. Leg de wrap op de grillplaat en doe het dicht
Nu ben je klaar! Bismillah :)
Laat je weten of je dit gaat uitproberen? Ik ben benieuwd!
Volg Aunty Tandoori via Facebook
Ben nooit echt fan van kebab, maar dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker proberen!
Heerlijk! Ik ben echt gek op kebab. Je geeft me inspiratie dat volgende week weer eens op het menu te zetten hihi.
Heerlijk! Dit staat op mijn menu voor vandaag
Oh yum! Gauw eens proberen!