
Als ik in Pakistan ben, dan is er één ding dat ik gewoon moet eten. Dat is chapli kebab, de meest lekkere kebab ooit! Toen ik 7 jaar was, heb ik het voor het eerst in Pakistan gegeten als streetfood. Ik was meteen verkocht! Het is smaakvol en zo mals. Alleen chapli kebab maken is nog niet zo makkelijk, er komt een hoop bij kijken. Daarom heb ik een eigen versimpelde versie van de authentieke chapli kebab recept gemaakt. Deze deel ik in deze blog!
Benodigdheden
- hakmolen
- grote mengkom
- koekenpan of hapjespan
Ingrediënten (16 a 18 kebabs)
- 1 kg rundergehakt zonder vet (dus bij slagerij gehakt laten maken)
- 4 tomaten
- 2 grote uien
- 2 a 3 groene pepers
- handjevol peterselie
- handjevol koriander
- 150 gram maïzena
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels korianderzaadjes (halveren met vijzel)
- 1 a 2 theelepels chillivlokken (verminderen voor minder pittigheid)
- Olie om in te bakken
- evt. 2 eieren (sla dit over als je geen ei wil)
Hoe maak je chapli kebab

- Doe het gehakt in de mengkom
- Hak de tomaten, uien, groene pepers, peterselie en koriander grof in de hakmolen
- (traditioneel wordt het water uit de uien en tomaten gezeefd met een katoenen doek om te voorkomen dat de kebabs uit elkaar kunnen vallen, dit kun je ook doen maar gebruik dan wel minder maïzena)
- voeg het bovenstaande toe in de mengkom
- Voeg de kruiden toe
- Voeg de maïzena toe, dit zorgt ervoor dat de kebab niet uit elkaar vallen
- evt. roerei maken en toevoegen aan de mix
- De gehaktmix goed kneden
- Maak bollen van het gehakt ter grootte van je handpalm

- Druk de gehaktballen plat
- Verhit een flinke scheut olie in de pan en doe een aantal kebab erin (traditioneel wordt het in dierenvet gebakken)
- Bak het goudbruin aan beide kanten


Serveer deze kebab met heerlijke naan of maak er hambugers van! Bismillah.
Geef een reactie