Dat we niet aan Kerst doen, betekent niet dat we niks leuks deden op Kerstavond. Wij hadden besloten om gezellig te bakken, een chocolade zandtaart wel te verstaan. En nu we toch bezig waren, hebben we ook maar meteen zandkoekjes gemaakt volgens een Pakistaans recept. Beide erg makkelijk, en superleuk om samen met kinderen te maken. Mijn poppetje vond het in ieder geval erg leuk om mee te helpen.
Recept | Hoe maak je zandkoekjes
Wat heb je nodig voor de chocolade zandtaart
1. 150 gram gezeefde bloem
2. 2 eetlepels maïzena
3. 50 gram zeer fijne kristal suiker
4. 120 gram boter in blokjes
5. 100 gram pure chocoladedruppels of gebroken stukjes uit een chocoladereep
6. bakvorm en bakpapierJe doet alle ingrediënten in 1 kom en kneed dit tot een vast geheel. Daarna doe je het bakpapier in de vorm, en druk je met de bolle kant van een lepel de deeg in de vorm tegen de randen aan. 40 minuten de oven in op 160 graden. Tot slot laten afkoelen.
Dit was meteen goed gelukt! Zie het resultaat:
Wat heb je nodig voor de zandkoekjes volgens Pakistaans recept
1. 250 gram gezeefde bloem
2. 100 gram gram fijne kristal suiker
3. 150 gram boter in blokjes
4. snufje bakpoeder
5. eigeel om de koekjes te bestrijken
6. evt. grof gemaalde amandelen of pistache om de koekjes te bestrijken
7. uitsteekvormpjes
8. bakplaat en bakpapierJe doet alle ingrediënten bij elkaar en kneed dit tot een blok deeg. Daarna gebruik je de vormpjes om de koekjes te maken, dikte 1 cm. Bakplaat gaat ongeveer een kwartier de oven in, op 180 graden. Let goed op dat de koekjes niet te donker kleuren. Daarna af laten koelen.
Haha nou, dit ging wat minder goed dan de zandtaart. We hadden in plaats van een snufje bakpoeder, een theelepel bakpoeder toegevoegd. Dit vroeg dus om een poging 2, gelukkig was het nu wel gelukt:
Fatima says
Salam lieve zus!
Wat n leuk initiatief. Ga cker n keer de koekjes uitproberen.
Groetjes thuis beslama
mammiemammie says
Walaikum salaam sis. Leuk, laat me weten of het is gelukt xx