Onlangs kon je lezen hoe je een lekkere slagroomtaart kunt maken. Vandaag vertelt keukenprinses Fatima Boudou ons stap voor stap hoe je een heerlijke chocoladetaart maakt. Zeg eens eerlijk, wil je er niet meteen een hap van nemen? Voor leuke en lekkere quality time met je partner, vriendin of kinderen.
Belangrijk: voordat je begint is het handig om het gehele recept door te lezen.
Ingrediënten
Cake:
♡ 210 gram bloem
♡ 206 gram suiker
♡ 65 gram cacao poeder
♡ 2 eieren
♡ 90 milliliter zonnebloem olie
♡ 180 milliliter melk
♡ 180 milliliter hete koffie
♡ 1 theelepel baksoda
♡ 1½ theelepel bakpoeder
♡ ½ theelepel zout
Frosting:
♡ 150 gram pure chocolade
♡ 150 gram melk chocolade
♡ 200 milliliter ongeklopte slagroom
♡ 43 gram cacao
♡ 250 gram mascarpone
♡ Poedersuiker (naar smaak)
Siroop:
♡ Halve glas suiker
♡ Halve glad water
♡ Een schijfje citroen
♡ 1 eetlepel citroen rasp
Decoratie:
♡ Chocolade chips
♡ Ronde ijswafeltjes
Hoe maak je het
Cake:
* Mix de eieren en de suiker met een mixer voor ca. 5 minuten.
* Doe de zonnebloem olie en melk erbij en mix het door het beslag.
* Doe al de droge ingrediënten erbij en mix het beslag voor 2 minuten.
* Doe er nu de hete koffie bij en mix het snel.
* Je zult zien dan het beslag heel waterig is (Geen paniek zo hoort het beslag eruit te zien).
* Giet het in een ingevette bakblik bekleed met bakpapier ook de zijkanten bedekken met een strook bakpapier. Ik heb een een kleine diepe bakblik gebruikt met een diameter van 10 cm.
* Bak het in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 40 a 45 minuten. Hou het in de gaten.
* Laat de cake na het bakken totaal afkoelen op een rekje.
* Na het afkoelen stop je het voor een uurtje in de vriezer (zo kan je het beter snijden).
* Haal je cake uit de vriezer en snij het aan de bovenkant egaal. Dan precies door midden snijden.
Frosting:
* Doe in een steelpannetje de ongeklopte slagroom en breng het op een zacht vuurtje aan de kook. zodra je ziet dat er bubbeltjes ontstaan aan de zijkant van je pannetje direct van het vuur halen.
* Doe er de gebroken stukjes pure en melk chocolade doorheen en laat staan voor een paar minuten.
* Na een paar minuten roer je het tot dat alle chocolade is gesmolten zet alles in een kom en zet het in de koelkast voor een uurtje of twee.
* Als je ganache totaal is afgekoeld en wat dikker is geworden dan doe je er de mascarpone doorheen en mix je het met een handmixer voor een paar minuten.
* Doe er de cacao door heen en de poedersuiker.
* Zet het terug in de koelkast.
Siroop:
* Doe de suiker en water in een steel pannetje en roer het todat de suiker is opgenomen.
* Zet het op het vuur en laat koken voor 5 minuten.
* Doe het schijfje citroen erbij en de citroensap. Laat het koken op een zacht vuurtje voor 10 minuten.
* Laat afkoelen.
In elkaar zetten van de cake:
* Bestrijk elke deel van de cake met de siroop.
* Doe op 1 deel van de cake de chocolade slagroomvulling.
* Doe de andere deel van de cake erboven op en aan de bovenkant ook weer de vulling.
* Op deze manier bewerk je heel de cake met een spatel ook de zijkanten.
* Op de zijkant plak je dan de ijswafeltjes.
* Doe een beetje van je vulling aan de bovenkant van je wafeltje om zo de chocolade chip erop te plakken.
* De bovenkant van je taartje decoreer je met een spuitzak.
Veel bak plezier!
Nita says
Dat ziet er lekker uit. Bedankt voor het delen.
mammiemammie says
Ja lekker he! En graag gedaan namens ons :)