Wat ik met rijpe bananen doe? Ik maak er lekkere bananencake van. Mijn dochters vinden het héérlijk dus het leek mij leuk om dit recept ook op mijn blog te delen zodat je deze heerlijke cake ook kunt maken. Kijk snel verder voor de uitleg.
Bananencake met kaneel maken
Dit recept is ook erg leuk om met kinderen te maken. Kleine kinderen hebben hier natuurlijk je hulp voor nodig, maar heb je een kind van 8+ jaar? Dan kan hij/zij het vast al zelf maken!
Ingrediënten en gerei
- 3 rijpe bananen
- 200 gram bloem
- 100 gram roomboter (kamer tempratuur)
- 1 vanillezakje
- 1 eetlepeltje kaneel
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram (riet)suiker
- Snufje zout
- evt. discodip
- Diepe kom
- Langwerpige cakeblik
- Bakpapier
- Oven
Stappenplan
- Warm de oven op 180 graden
- Bedek je cakeblik met bakpapier
- Doe alle ingrediënten in de kom
- Meng de ingrediënten met je hand tot één geheel
- Doe de inhoud van de kom in de cakeblik met bakpapier
- Besprenkel de cake evt. met discodip voor een feestelijke touch
- Laat de cake een uurtje bakken in de oven
- Haal de cake uit de vorm en laat het een uurtje afkoelen
- Lekker in plakken snijden en eten maar!
Variatietip: wil je de cake wat minder zoet, gebruik dan minder suiker en/of vanillesuiker.
Eet smakelijk!
Liefs, Mahwish
Geef een reactie