Heb jij appels over die je niet wil meer eten? Of heb je gewoon zin in een lekker eenvoudig recept om een appelcake te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees en zie je hoe je stap voor stap een heerlijke appelcake met kaneelsmaak kunt maken! Natuurlijk ook superleuk om samen met kinderen te maken.
Ingrediënten (op kamertemperatuur)
- 200 gram bloem
- zakje bakpoeder
- 200 gram roomboter
- 175 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 3 kleine appels
- 4 eieren
Benodigdheden:
- Oven
- Rechthoekige cakeblik
- Bakpapier
- Mengkom
- Evt. handmixer
- Evt. pannenlikker
Zo ga je aan de slag:
Verwarm de oven op 180 graden
1. Meng de suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom
2. Voeg de boter toe en kneed het tot een geheel
3. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een geheel
4. Voeg één voor één de eieren toe aan de kom en mix/kneed dit tot een geheel
5. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes
6. Voeg de appels toe aan de mix
7. Doe bakpapier in de cakeblik. Dit voorkomt dat de cake vast gaat plakken
8. Voeg de mix in de cakeblik en zet het midden in de oven
9. Bak voor 55 – 60 minuten en laat het een kwartiertje afkoelen
10. Haal de cake er met het bakpapier eruit en snij de cake in stukjes.
Happy baking and eating!
Liefs,
Mahwish
Geef een reactie