• Home
  • Over mij
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en Privacy mama blog
  • Samenwerken
  • Printable Bieb
  • Mammie Mammie Shop
    • Bloglovin
    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Mammie Mammie ● mama blog

Blog over mama, home en lifestyle

  • Baby & Kind
    • Zwangerschap
    • Baby en dreumes
    • Peuter en kleuter
    • Kind en puber
    • Opvoeding
    • (Thuis) onderwijs
    • Speelgoed
    • Kinderboeken
    • Kids Fashion
    • Vrije tijd en dagjes weg
    • Koken en bakken met kids
  • Mama Lifestyle
    • Fashion en beauty
    • Coaching en Zelfzorg
    • Reizen
    • Dagjes weg
    • Review en Tips
    • Informatief
  • Creatief
    • Happiness
    • Do It Yourself
  • Home & Living
    • (Pakistaanse) recepten
    • Duurzaam leven
    • Huisinrichting
    • Huishouden
  • Islam
    • Islamitische opvoeding
    • Printables
    • Cursus
    • Islamitische kinderboeken
    • Ramadan
    • Eid – Ied – Islamitische feestdagen
    • Printable Bieb
  • Sara en Hamza
  • Mammie Mammie Shop

Pakistaanse rijst: pulao

16 september 2014 by mammiemammie 14 Comments

Plau recept

Het eerste Pakistaanse recept heb je inmiddels hier kunnen lezen. Vandaag zal ik een basis recept met jullie delen, namelijk de Pakistaanse pulao rijst. Dit is heerlijke rijst die je zo kunt eten, maar je kunt er ook voor kiezen om er een bijgerecht naast te maken. Ik leg je stapsgewijs uit hoe je deze smaakvolle rijst maakt.

Benodigdheden voor twee personen
♡ Twee kopjes Basmati rijst
♡ water
♡ Halve ui
♡ 250 gram kipfilet
♡ halve theelepel knoflook/gember pasta
♡ 3 of 4 kruidnagels
♡ 3 of 4 zwarte, ronde peper (ongemalen)
♡ halve theelepel zout
♡ mespuntje komijnzaad
♡ zonnebloemolie
♡ oude theedoek

Stappenplan
1. Laat het rijst een half uurtje weken in lauw water.
2. Snij de ui fijn en doe het in een kookpan met een scheutje zonnebloemolie.
3. Laat de ui donkerbruin kleuren, let op dat het niet aanbrand.

Pakistaanse rijst plau recept

4. Snij de kipfilet in vierkanten blokjes en voeg het toe in de pan.
5. Bak de kipfilet zo’n vijf minuten en voeg dan toe: knoflook/gember pasta, kruidnagels, ongemalen zwarte pepers, zout en komijn.
6. Laat de kip nog zo’n vijf minuten bakken.

Pakistaanse rijst pilau recept

7. Voeg dan het rijst toe. Let op: zorg ervoor dat je het water waar het rijst in zit niet perongeluk meegiet in de pan! Alléén het rijst dus. Als je teveel water gebruikt, gaat het rijst plakken.
8. Voeg drie kopjes water toe en zet het vuur hoog.
9. Doe de deksel op de pan, maar niet helemaal, net dat er wat lucht uit kan.

Pakistaanse rijst pulao recept

10. Neem om de paar minuten een kijkje in de pan om te zien of het water geabsorbeerd is, draai het rijst een of twee keer om met een pollepel (niet te vaak doen, anders wordt het pap of breekt de rijst)
11. Als je ziet dat het water bijna is verdampt, zet je het vuur op zijn laagst.
12. Je zet een lage pan onder de kookpan om verbranding van het rijst te voorkomen.

Pakistaanse rijst plau recept

13. Je neemt de theedoek en zet het strak vast onder de deksel van de kookpan. Hiermee neem je het vocht op dat uit de pan komt.
14. Je zet de deksel weer terug op de pan en laat het rijst ongeveer tien minuten koken op de laagste stand.

Bon appetit!

Filed Under: (Pakistaanse) recepten Tagged With: Aziatische keuken, indiase keuken, Pakistaanse recepten, pulao rijst

Comments

  1. Ouafila says

    16 september 2014 at 08:30

    Ziet er heerlijk uit! Dat ga ik proberen. Heb je die knoflook/gemberpasta zelf gemaakt?

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      16 september 2014 at 09:28

      Dankje :) Kan je zelf maken maar je kunt het ook kant en klare potjes kopen bij Pakistaanse toko’s. Is wel handig want het wordt in veel gerechten gebruikt.

      Beantwoorden
  2. Denise says

    16 september 2014 at 09:27

    Dat ziet er heerlijk gezond uit!

    Beantwoorden
  3. Vlijtig Liesje says

    16 september 2014 at 11:24

    Hoe krijg je de rijst zo mooi rond op het bord?!

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      16 september 2014 at 11:29

      Ik heb een plastic kinderbordje van de Ikea gebruikt. Vullen met rijst, beetje aandrukken, het grote bord op het bordje plaatsen en omdraaien.

      Beantwoorden
  4. Madelon says

    16 september 2014 at 17:02

    Ik ben nieuwsgierig naar die knoflook en gember pasta hihi. Zijn dat gewoon gelijke delen en dan gemengd?

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      16 september 2014 at 17:13

      Ik zal er een foto van maken en op instagram plaatsen :) Mijn moeder maakt het altijd vers maar dat is mij teveel moeite haha.

      Beantwoorden
  5. Fatiha says

    19 september 2014 at 13:58

    Heb je ook misschien een recept voor paratha’s / chapati’s? (als ik het goed spel)

    Ik zoek al jaren een goed respect maar ze mislukken telkens bij mij! *snik*

    Ze zijn bij mij of te korrelig, te dik, te flauw of gewoon helemaal mislukt..

    Beantwoorden
    • Fatiha says

      19 september 2014 at 13:59

      recept i.p.v. respect haha.

      Beantwoorden
      • mammiemammie says

        25 september 2014 at 22:51

        Haha ik ga het op mijn lijstje zetten om te plaatsen insha Allah. Ik ben zelf ook gek op parathas!

        Beantwoorden
  6. nikki says

    16 maart 2015 at 20:09

    ik ben zelfs pakitaans en mijn moeder maakt dat

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      25 maart 2015 at 12:19

      Leuk om te lezen :)

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 3 euro Food Challenge: roti met kebab en channeymammiemammie.nl schreef:
    18 januari 2015 om 03:32

    […] Serveer de roti met channey en kebab op een bord. Je kunt de kebab ook in de roti rollen, zo heb je een kebab roll. De channey kun je ook weer een keer maken met pulao rijst. […]

    Beantwoorden
  2. Aunty Tandoori | Recept: Daal (Pakistaanse / Indiase linzensoep) FOTO - Mammiemammie.nl ● mama blog schreef:
    7 september 2017 om 00:01

    […] – Daal kun je lekker eten uit de kom eten – Je kunt het met roti eten of met rijst – Wil je er een extra smaakje aan toevoegen? Knijp dan wat citroendruppels uit over je […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom

Hoihoi! Leuk dat je langskomt op mama blog Mammie Mammie. Ik ben Mahwish en trotse moeder van twee dochters. Ik schrijf al meer dan acht jaar met veel plezier op deze mama lifestyle blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

Je vindt hier artikelen over opvoeding, vrije tijd, Do It Yourself, interieur, selfcare, huishouden en zelfgemaakte printables. En nog veel meer, gewoon over alles wat een drukke mama bezig houdt.

Laat je lekker inspireren!

Liefs,
Mahwish

PS Wil je samenwerken en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan eens bij samenwerken.

Mammie Mammie Shop

Ga naar www.mammiemammieshop.nl om (gepersonaliseerde) kinderproducten te kopen

Koop mijn kinderboeken ‘Sara en Hamza’

islamitisch-kinderboeken-kleuters

Meer weten? Klik hier :)

Mailing

Schrijf je in voor de mailing om op de hoogte te blijven van nieuwtjes!

* indicates required



Instagram

Shoptip

WonenWonen
SpeelgoedSpeelgoed
  • Home
  • Over mij
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en Privacy mama blog
  • Samenwerken
  • Printable Bieb
  • Mammie Mammie Shop
  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

MammieMammie.nl 2013-2021 | Copyright en Disclaimer

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te ondersteunen. Bij verder gebruik ga je akkoord met de Disclaimer en Privacy voorwaarden van deze website. Ok
Disclaimer en Privacy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN