Eindelijk heb ik mijn nieuwe Le Creuset kookpan uit kunnen proberen in combi met het Pakistaanse recept Kofta Anda. Kijk snel verder voor het fotorecept. En ben je benieuwd naar mijn kookpan? Klik dan hier voor de review.
Pakistaans recept: Kofta Anda (gehaktballen met eieren) voor 4 – 5 personen.
Dit recept bestaat uit drie onderdelen:
1. De saus
2. Gekookte eieren
3. Gehaktballen
Ingrediënten
♡ 3/4 ui voor de saus (middelgrote ui)
♡ 1/4 ui voor de gehaktballen (middelgrote ui)
♡ 8 eieren
♡ halve kilogram rundergehakt
♡ 1 tomaat
♡ 5 eetlepels zonnebloemolie
♡ 1 theelepel zout
♡ halve theelepel paprikapoeder (voor mensen die pittig gewend zijn: meer paprikapoeder, tot een hele theelepel)
♡ kwart theelepel kurkuma
♡ halve theelepel korianderpoeder
♡ halve theelepel komijnpoeder
♡ 1 theelepel gemberknoflook pasta (te koop bij Pakistaanse, Indiase toko’s en sommige Marokkaanse winkels)
♡ 1 theelepel tomatenpuree (uit een klein blikje)
Hoe maak je Kofta Anda (Gehaktballen met eieren)
De eieren
- Neem een pan en voeg 8 eieren toe. Voeg zoveel water toe zodat de eieren zijn bedekt met water.
- Voeg wat zout toe, hierdoor kun je de eieren makkelijker pellen.
- Als je ziet dat het water begint te koken, dan laat je de eieren 9 minuten verder koken op hoog vuur.
- Zet het vuur uit en pel de eieren. Bewaar ze voor straks.
De saus
- Hak de ui heel fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe het in de verhitte pan met de olie.
- Laat de ui licht goudbruin kleuren en voeg dan de knoflookgember pasta toe.
- Snij de tomaat in hele kleine blokjes en voeg het toe in de pan.
- Voeg alle kruiden en tomatenpuree toe.
5. Meng het geheel goed door met een pollepel.
6. Doe de deksel op de pan en laat het sausje koken.
7. zult zien dat het sausje begint te sudderen.
Gehakt maken
8. Doe dezelfde kruiden met zelfde hoeveelheden in het gehakt (dus 1 theelepel zout, halve theelepel paprika etc) en fijngehakte ui.
9. Meng het gehakt goed door met je handen.
10. Maak de gehaktballen zo groot, zodat ze makkelijk in je handpalm passen. Als je de gehaktballen maakt, kneed het stukje gehakt dan eerst goed door. Dit zorgt ervoor dat het gehakt niet uit elkaar valt.
11. Plaats de gehaktballen in de saus.
12. Doe de deksel van de pan erop maar hou de pan wel in de gaten.
13. Je zult zien dat de gehaktballen van de onderkant wit beginnen te kleuren.
14. Draai de gehaktballen om met behulp van een pollepel. Herhaal dit.
15. Herhaal dit een of twee keer.
16. Je zult zien dat de olie naar boven komt drijven. Nu voeg je twee koppen water toe en laat je het koken.
17. Voeg de eieren toe en laat het nog een paar minuten koken.
Serveer met roti, naam of een stuk Turks brood. Bismillah!
Volg Aunty Tandoori via Facebook
Ummie says
Salam alaykoum wa rahmatoeAllah
Mjam….zou je de knoflookgember pasta ook zelf kunnen maken? Zo ja ken jij hier de exacte verhoudingen van? Het is hier gewoon nergens te koop vrees ik….
Xxx,
mammiemammie says
Walaikum salaam sis. Je kunt de knoflook gember pasta zeker zelf maken, volgens mij is dat zelfs nog lekkerder. De verhoudingen: 100 gram knoflook en 70 gram gember. Als je over hebt, kun je deze gewoon invriezen <3
chaima says
Ziet er lekker uit!