• Home
  • Over mij
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en Privacy mama blog
  • Samenwerken
  • Printable Bieb
  • Mammie Mammie Shop
    • Bloglovin
    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Mammie Mammie ● mama blog

Blog over mama, home en lifestyle

  • Baby & Kind
    • Zwangerschap
    • Baby en dreumes
    • Peuter en kleuter
    • Kind en puber
    • Opvoeding
    • (Thuis) onderwijs
    • Speelgoed
    • Kinderboeken
    • Kids Fashion
    • Vrije tijd en dagjes weg
    • Koken en bakken met kids
  • Mama Lifestyle
    • Fashion en beauty
    • Coaching en Zelfzorg
    • Reizen
    • Dagjes weg
    • Review en Tips
    • Informatief
  • Creatief
    • Happiness
    • Do It Yourself
  • Home & Living
    • (Pakistaanse) recepten
    • Duurzaam leven
    • Huisinrichting
    • Huishouden
  • Islam
    • Islamitische opvoeding
    • Printables
    • Cursus
    • Islamitische kinderboeken
    • Ramadan
    • Eid – Ied – Islamitische feestdagen
    • Printable Bieb
  • Sara en Hamza
  • Mammie Mammie Shop

Pakistaans recept | Kofta Anda

20 december 2015 by beheer 4 Comments

Pakistaanse recepten

Eindelijk heb ik mijn nieuwe Le Creuset kookpan uit kunnen proberen in combi met het Pakistaanse recept Kofta Anda. Kijk snel verder voor het fotorecept. En ben je benieuwd naar mijn kookpan? Klik dan hier voor de review.

Hoe maak je Kofta

Pakistaans recept: Kofta Anda (gehaktballen met eieren) voor 4 – 5 personen.


Dit recept bestaat uit drie onderdelen:

1. De saus
2. Gekookte eieren
3. Gehaktballen

Ingrediënten
♡ 3/4 ui voor de saus (middelgrote ui)
♡ 1/4 ui voor de gehaktballen (middelgrote ui)
♡ 8 eieren
♡ halve kilogram rundergehakt
♡ 1 tomaat
♡ 5 eetlepels zonnebloemolie
♡ 1 theelepel zout
♡ halve theelepel paprikapoeder (voor mensen die pittig gewend zijn: meer paprikapoeder, tot een hele theelepel)
♡ kwart theelepel kurkuma
♡ halve theelepel korianderpoeder
♡ halve theelepel komijnpoeder
♡ 1 theelepel gemberknoflook pasta (te koop bij Pakistaanse, Indiase toko’s en sommige Marokkaanse winkels)
♡ 1 theelepel tomatenpuree (uit een klein blikje)

masala maken

Hoe maak je Kofta Anda (Gehaktballen met eieren)

De eieren

  1. Neem een pan en voeg 8 eieren toe. Voeg zoveel water toe zodat de eieren zijn bedekt met water.
  2. Voeg wat zout toe, hierdoor kun je de eieren makkelijker pellen.
  3. Als je ziet dat het water begint te koken, dan laat je de eieren 9 minuten verder koken op hoog vuur.
  4. Zet het vuur uit en pel de eieren. Bewaar ze voor straks.

De saus

  1. Hak de ui heel fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe het in de verhitte pan met de olie.
  2. Laat de ui licht goudbruin kleuren en voeg dan de knoflookgember pasta toe.
  3. Snij de tomaat in hele kleine blokjes en voeg het toe in de pan.
  4. Voeg alle kruiden en tomatenpuree toe.

Pakistaanse keuken
5. Meng het geheel goed door met een pollepel.
6. Doe de deksel op de pan en laat het sausje koken.
7. zult zien dat het sausje begint te sudderen.

Gehakt maken
8. Doe dezelfde kruiden met zelfde hoeveelheden in het gehakt (dus 1 theelepel zout, halve theelepel paprika etc) en fijngehakte ui.

Indiase recepten9. Meng het gehakt goed door met je handen.

10. Maak de gehaktballen zo groot, zodat ze makkelijk in je handpalm passen. Als je de gehaktballen maakt, kneed het stukje gehakt dan eerst goed door. Dit zorgt ervoor dat het gehakt niet uit elkaar valt.
11. Plaats de gehaktballen in de saus.
12. Doe de deksel van de pan erop maar hou de pan wel in de gaten.

pakistaans recept kofta anda13. Je zult zien dat de gehaktballen van de onderkant wit beginnen te kleuren.

14. Draai de gehaktballen om met behulp van een pollepel. Herhaal dit.
15. Herhaal dit een of twee keer.
16. Je zult zien dat de olie naar boven komt drijven. Nu voeg je twee koppen water toe en laat je het koken.
17.  Voeg de eieren toe en laat het nog een paar minuten koken.

Serveer met roti, naam of een stuk Turks brood. Bismillah!

Volg Aunty Tandoori via Facebook

Je kunt mammiemammie.nl volgen op Facebook ♡ Instagram ♡ Bloglovin

Filed Under: (Pakistaanse) recepten Tagged With: aunty tandoori, indiase keuken, Pakistaanse recepten, pittiger edelsten

Comments

  1. Ummie says

    20 december 2015 at 23:24

    Salam alaykoum wa rahmatoeAllah

    Mjam….zou je de knoflookgember pasta ook zelf kunnen maken? Zo ja ken jij hier de exacte verhoudingen van? Het is hier gewoon nergens te koop vrees ik….

    Xxx,

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      2 januari 2016 at 12:16

      Walaikum salaam sis. Je kunt de knoflook gember pasta zeker zelf maken, volgens mij is dat zelfs nog lekkerder. De verhoudingen: 100 gram knoflook en 70 gram gember. Als je over hebt, kun je deze gewoon invriezen <3

      Beantwoorden
  2. chaima says

    21 december 2015 at 10:28

    Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Review | Le Creuset Les Forgées kookpan - mammiemammie.nl schreef:
    26 december 2015 om 00:52

    […] is mijn eerste kookpan met anti aanbaklaag. Ik probeerde de pan als eerste uit in combinatie met dit Pakistaans recept. Het koken met deze pan gaat zo lekker, het eten beweegt lekker makkelijk mee en bakt niet aan. En […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom

Hoihoi! Leuk dat je langskomt op mama blog Mammie Mammie. Ik ben Mahwish en trotse moeder van twee dochters. Ik schrijf al meer dan acht jaar met veel plezier op deze mama lifestyle blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

Je vindt hier artikelen over opvoeding, vrije tijd, Do It Yourself, interieur, selfcare, huishouden en zelfgemaakte printables. En nog veel meer, gewoon over alles wat een drukke mama bezig houdt.

Laat je lekker inspireren!

Liefs,
Mahwish

PS Wil je samenwerken en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan eens bij samenwerken.

Mammie Mammie Shop

Ga naar www.mammiemammieshop.nl om (gepersonaliseerde) kinderproducten te kopen

Koop mijn kinderboeken ‘Sara en Hamza’

islamitisch-kinderboeken-kleuters

Meer weten? Klik hier :)

Mailing

Schrijf je in voor de mailing om op de hoogte te blijven van nieuwtjes!

* indicates required



Instagram

Shoptip

WonenWonen
SpeelgoedSpeelgoed
  • Home
  • Over mij
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en Privacy mama blog
  • Samenwerken
  • Printable Bieb
  • Mammie Mammie Shop
  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

MammieMammie.nl 2013-2021 | Copyright en Disclaimer

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te ondersteunen. Bij verder gebruik ga je akkoord met de Disclaimer en Privacy voorwaarden van deze website. Ok
Disclaimer en Privacy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN