Een tijdje geleden had ik slagroom gebakjes gemaakt. Eigenlijk was het de bedoeling dat het een taart zou worden, maar toen de taart uit de oven kwam, zat het vast in de taartvorm. Drama! Hier had ik niet op gerekend, tijd voor damage control. Uiteindelijk waren het dus gebakjes geworden. Ik kreeg van een aantal mensen de vraag hoe je het maakt. Ik heb nu een tweede poging gedaan, dit keer is de taart wel gelukt. Natuurlijk met de hulp van Imani. Hierbij het recept met foto’s.
Wat heb je nodig
♡ taartvorm van 26 cm
♡ broodmes
♡ spatel
♡ staafmixer
♡ een paar beslagkommen
♡ keukenweegschaal
Welke ingrediënten koop je
♡ taartbiscuit mix (bv. Jamin)
♡ eieren
♡ roomboter om taartvorm in te vetten
♡ banketbakkersroom van Dr Oetker
♡ water
♡ slagroom
♡ zakje vanillesuiker of gewoon kristalsuiker
♡ zakje klopfix
♡ vers fruit zoals aarbeien of frambozen
Hoe maak je het
1. Je maakt de taartbiscuit. Ik gebruik die van de Jamin, daar staat precies op hoe je het maakt.
2. Als de taartvorm in de oven is, maak je ondertussen de banketbakkersroom klaar.
3. Als de taart klaar is, snij je de bolling aan de bovenkant eraf. Daarna snij je de taart in twee gelijke helften. Je gebruikt hiervoor een grote broodmes (je hebt ook taartzagen, maar dat vind ik zelf onzin hiervoor)
4. De middelste laag vul je met banketbakkersroom. Daarna doe je de twee helften op elkaar.
5. Hierna maak je de slagroom klaar. Een dunne laag slagroom smeer je op de bovenkant en zijkanten van de taart.
6. De zijkanten van de taart bestrijk je met amandelschijfsel
7. Je versiert je taart met vers fruit.
En nu lekker genieten! ;)
Ziet er heerlijk uit!