• Home
  • Over MammieMammie
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en privacy
  • Samenwerken
  • Winacties
    • Bloglovin
    • E-mailadres
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Mammie Mammie ● mama blog

Blog over mama, kind en lifestyle

  • Baby & Kids
    • Zwangerschap
    • Baby en dreumes
    • Peuter en kleuter
    • Kind en puber
    • Opvoeding
    • (Thuis) onderwijs
    • Speelgoed
    • Kinderboeken
    • Film en muziek
    • Kids Fashion
    • Samen op stap
    • Koken en bakken met kids
  • Mama Lifestyle
    • Fashion en beauty
    • Coaching en Selfcare
    • Reizen
    • Dagjes weg
    • Review en Tips
    • Informatief
  • Creatief
    • Happiness
    • Do It Yourself
  • Home & Living
    • (Pakistaanse) recepten
    • Duurzaam leven
    • Huisinrichting
    • Huishouden
  • Islam
    • Islamitische opvoeding
    • Ramadan
    • Eid – Ied – Islamitische feestdagen
    • Printables
    • Islamitische kinderboeken
  • Sara en Hamza
  • Shop

Lekker smullen | Gevulde paprika met basmati rijst en kipfilet

7 september 2018 by mammiemammie Leave a Comment

mama food blog mammieEen lange dag gehad en niet weten wat je moet koken? Dit gerecht is makkelijk om te maken! Liefhebbers van rijst, kipfilet en paprika zullen er zeker van smullen want het prikkelt al je smaakpapillen. Kijk snel verder om te zien hoe jij dit gerecht vanavond op tafel kunt toveren.

Contents

  • 1 Lekker smullen | Gevulde paprika met basmati rijst en kipfilet
  • 2 Ingrediënten voor gekruid basmati rijst voor 4 tot 6 personen
    • 2.1 Het recept voor basmati rijst, opgediend in een halve paprika
      • 2.1.1 Dit artikel kun je delen:
      • 2.1.2 Gerelateerd

Lekker smullen | Gevulde paprika met basmati rijst en kipfilet

Als Pakistaanse ben ik dol op roti en basmati rijst. Maar ik ben ook dol op paprika, gekruid eten en mais. Wat krijg je als je deze zaken mixt? Dit onderstaande gerecht, het water loopt mij alweer in de mond haha.

Ingrediënten voor gekruid basmati rijst voor 4 tot 6 personen

1. 2 theekoppen gevuld met basmati rijst (ik gebruik rijst van Lidl)
2. 1 kleine tot middelmatig ui
3. een blikje uitgelekte mais
4. 2 theelepels zout
5. 3 eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
6. 1 theelepel vers geperste/gestampte knoflook
7. 1 theelepel vers geperste/gestampte gember
8. 2 theelepels garam masala (te koop bij de Pakistaanse of Indiase toko. Let op: niet de gestampte versie kopen, maar waar de s nog heel zijn)
OF 8. ongeveer 5 kruidnagels, 5 zwarte peperkorrels, 10 korianderzaden, halve theelepel komijn
9. (nog) een halve theelepel komijn (niet noodzakelijk)
10. 2 rode paprika’s
11. 250 gram kipfilet
12. Water

Overige benodigdheden
1. Kookpan
2. ovenschaal
3. pollepel of roerbaklepel
4. snijplank
5. mes
6. Diepe kom

hoe maak je pulao rijst

Het recept voor basmati rijst, opgediend in een halve paprika

Ik vind het makkelijkste om eerst alles te snijden voor ik begin met koken, dus:
1. Kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm snijden
2. Ui in tweeën delen en in dunnen reepjes snijden
3. Mais wassen en uit laten lekken
4. Paprika wassen en door de helft snijden, pitjes verwijderen

pulao gerecht maken

1. Dompel het rijst in een diepe kom met water
2. Verhit de olie in de pan
3. Doe de gesneden uit in de pan en laat het donker kleuren
4. Voeg een kopje water toe
5. Voeg de specerijen toe
6. Laat het water borrelen
7. Voeg de kipfilet blokjes toe in de pan met borrelend water
8. Laat het geheel koken tot het water bijna verdampt is en de kip gekleurd is
9. Voeg 3 koppen water toe aan het geheel en breng dit aan de kook
10. Zeef het rijst en voeg het rijst (zonder extra water) toe in de pan
11. Zet de pan op hoog vuur en roer het een paar keer (niet te vaak)
12. Wanneer het water bijna is verdampt, zet je het vuur laag
13. Strooi een kwart tot halve theelepel komijn over het rijst heen in de pan
14. Zet ondertussen de oven aan
15. Doe de mais in de pan (als je niet van mais houdt, kun je deze stap weglaten)
16. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog ongeveer 10 minuten koken
17. Haal de pan van het vuur af

hoe maak je basmati rijst klaar

18. Doe de paprika´s in een ovenschaal en leg het voor een kwartiertje in de oven
19. Vul de paprika´s met de rijstvulling

Eet smakelijk!

PS maak het af door lekkere salade te maken van komkommer, tomaat en sla!

Laat je mij weten als je dit ook gaat maken?

Liefs,
Mahwish

Dit artikel kun je delen:

  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Lees ook deze artikelen:

barbecue voor iedereen organiserenTips voor een gevarieerde barbecue voor iedereen

Filed Under: (Pakistaanse) recepten, Hoofdgerechten Tagged With: basmati rijst, indiase keuken, pakistaanse keuken, pluao rijst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom

mama blog

Hoihoi! Leuk dat je langskomt op mama blog Mammie Mammie. Ik ben Mahwish en trotse moeder van twee dochters. Ik schrijf al meer dan zeven jaar met veel plezier op deze mama lifestyle blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

Je vindt hier artikelen over opvoeding, vrije tijd, Do It Yourself, interieur, selfcare, huishouden en zelfgemaakte printables. En nog veel meer, gewoon over alles wat een drukke mama bezig houdt.

Laat je lekker inspireren!

Liefs x
Mahwish

Online Ramadan Meidenclub

ramadan cursus voor meisjes flyerKlik hier voor meer info
(voor meisjes van 8 – 12 jaar)

Koop mijn kinderboek

Koop mijn kinderboek ‘Sara en Hamza‘

Instagram

SHOPTIP

WonenWonen
SpeelgoedSpeelgoed
  • Home
  • Over MammieMammie
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en privacy
  • Samenwerken
  • Winacties
  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

mammiemammie.nl 2013-2019 | Copyright en Disclaimer

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te ondersteunen. Bij verder gebruik ga je akkoord met de Disclaimer en Privacy voorwaarden van deze website. Ok
Disclaimer en Privacy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

OPSLAAN & ACCEPTEREN
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.