Een lange dag gehad en niet weten wat je moet koken? Dit gerecht is makkelijk om te maken! Liefhebbers van rijst, kipfilet en paprika zullen er zeker van smullen want het prikkelt al je smaakpapillen. Kijk snel verder om te zien hoe jij dit gerecht vanavond op tafel kunt toveren.
Lekker smullen | Gevulde paprika met basmati rijst en kipfilet
Als Pakistaanse ben ik dol op roti en basmati rijst. Maar ik ben ook dol op paprika, gekruid eten en mais. Wat krijg je als je deze zaken mixt? Dit onderstaande gerecht, het water loopt mij alweer in de mond haha.
Ingrediënten voor gekruid basmati rijst voor 4 tot 6 personen
1. 2 theekoppen gevuld met basmati rijst (ik gebruik rijst van Lidl)
2. 1 kleine tot middelmatig ui
3. een blikje uitgelekte mais
4. 2 theelepels zout
5. 3 eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
6. 1 theelepel vers geperste/gestampte knoflook
7. 1 theelepel vers geperste/gestampte gember
8. 2 theelepels garam masala (te koop bij de Pakistaanse of Indiase toko. Let op: niet de gestampte versie kopen, maar waar de s nog heel zijn)
OF 8. ongeveer 5 kruidnagels, 5 zwarte peperkorrels, 10 korianderzaden, halve theelepel komijn
9. (nog) een halve theelepel komijn (niet noodzakelijk)
10. 2 rode paprika’s
11. 250 gram kipfilet
12. Water
Overige benodigdheden
1. Kookpan
2. ovenschaal
3. pollepel of roerbaklepel
4. snijplank
5. mes
6. Diepe kom
Het recept voor basmati rijst, opgediend in een halve paprika
Ik vind het makkelijkste om eerst alles te snijden voor ik begin met koken, dus:
1. Kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm snijden
2. Ui in tweeën delen en in dunnen reepjes snijden
3. Mais wassen en uit laten lekken
4. Paprika wassen en door de helft snijden, pitjes verwijderen
1. Dompel het rijst in een diepe kom met water
2. Verhit de olie in de pan
3. Doe de gesneden uit in de pan en laat het donker kleuren
4. Voeg een kopje water toe
5. Voeg de specerijen toe
6. Laat het water borrelen
7. Voeg de kipfilet blokjes toe in de pan met borrelend water
8. Laat het geheel koken tot het water bijna verdampt is en de kip gekleurd is
9. Voeg 3 koppen water toe aan het geheel en breng dit aan de kook
10. Zeef het rijst en voeg het rijst (zonder extra water) toe in de pan
11. Zet de pan op hoog vuur en roer het een paar keer (niet te vaak)
12. Wanneer het water bijna is verdampt, zet je het vuur laag
13. Strooi een kwart tot halve theelepel komijn over het rijst heen in de pan
14. Zet ondertussen de oven aan
15. Doe de mais in de pan (als je niet van mais houdt, kun je deze stap weglaten)
16. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog ongeveer 10 minuten koken
17. Haal de pan van het vuur af
18. Doe de paprika´s in een ovenschaal en leg het voor een kwartiertje in de oven
19. Vul de paprika´s met de rijstvulling
Eet smakelijk!
PS maak het af door lekkere salade te maken van komkommer, tomaat en sla!
Laat je mij weten als je dit ook gaat maken?
Liefs,
Mahwish
Geef een reactie