• Home
  • Over MammieMammie
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en privacy
  • Samenwerken
  • Winacties
    • Bloglovin
    • E-mailadres
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Mammie Mammie ● mama blog

Blog over mama, kind en lifestyle

  • Baby & Kids
    • Zwangerschap
    • Baby en dreumes
    • Peuter en kleuter
    • Kind en puber
    • Opvoeding
    • (Thuis) onderwijs
    • Speelgoed
    • Kinderboeken
    • Film en muziek
    • Kids Fashion
    • Samen op stap
    • Koken en bakken met kids
  • Mama Lifestyle
    • Fashion en beauty
    • Coaching en Selfcare
    • Reizen
    • Dagjes weg
    • Review en Tips
    • Informatief
  • Creatief
    • Happiness
    • Do It Yourself
  • Home & Living
    • (Pakistaanse) recepten
    • Duurzaam leven
    • Huisinrichting
    • Huishouden
  • Islam
    • Islamitische opvoeding
    • Ramadan
    • Eid – Ied – Islamitische feestdagen
    • Printables
    • Islamitische kinderboeken
  • Sara en Hamza
  • Shop

Hoe maak je: paratha

30 maart 2015 by mammiemammie 24 Comments

Recept paratha

De paratha. Naast naan vind ik dit het lekkerste deegwaar uit de Pakistaanse keuken. Nou okee, er zijn nog een paar andere deegwaren die heerlijk zijn maar dit is wel echt een basis recept. Daarom ga ik vandaag stap voor stap uitleggen hoe je een paratha maakt, aan de hand van foto’s.

Ingredienten
♡ 300 gram atta (goed voor drie paratha’s)
♡ 200 ml lauwwarm water
♡ ghee
♡ atta of bloem om te bestrooien

Atta is een bloemsoort en is te koop bij Pakistaanse en Indiase toko’s. Ook ghee is hier te koop. Wil je meer lezen over ghee? Klik hier voor meer info.

Pakistaans brood maken

Recept
1. Neem een mengkom en doe de atta erin
2. Meng het lauwe water erin en zorg ervoor dat je er een bol van kunt vormen. Het deeg hoort niet te plakken maar ook niet hard te zijn. Als je je vinger in het deeg doet, moet het makkelijk kunnen mee veren.

Als het toch te plakkerig is geworden, dan doe je gewoon wat atta erbij. En is het te hard, doe er dan een beetje water bij.

Deeg kneden met de hand

3. Je kneed het deeg door je knokkels te gebruiken. Je maakt het deeg plat met je knokkels.
4. Je vouwt het weer een of twee keer dubbel en maakt het weer plat met je knokkels. Zorg ervoor dat je handen vochtig blijven met water.
5. Dit herhaal je een aantal keer totdat het deeg soepel aanvoelt. Maak er dan een bol van.

Recept met ghee

6. Neem wat atta (bloem) en bestrooi je werkblad en handen hiermee. Dit voorkomt dat je bol deeg gaat plakken.
7. Neem deeg ter grootte van je handpalm en maak er een bol van.
8. Rol het uit op je werkblad.

Roti rollen

9. Neem een eetlepeltje ghee en smeer het uit op je uitgerolde bol deeg.
10. Rol het weer op zoals op de foto. Je krijgt een soort van slang.
11. Rol de slang rond op, nu heb je weer een bol deeg. Maar nu met ghee erin.
12. Druk de bol weer plat op een bestrooide werkblad en rol het uit.

Hoe maak je parata

13. Zorg er ondertussen voor dat je roti pan of koekenpan goed verhit is.
14. Laat er wat ghee in smelten.
15. Zet het vuur middenhoog en doe je paratha op/in de pan.
16. Als de paratha eruit ziet zoals op de foto linksbeneden, dan draai je het om.
17. Je doet nog wat ghee op de paratha en draait het na een paar minuten weer om
18. Nog kort op het vuur laten en daarna kun je het serveren.

Paratha op koekenpan

Je kunt de paratha eten met een gerecht maar vaak wordt het in de weekenden ook als ontbijt gegeten met een lekker kopje thee. Enjoy! ♡

Dit artikel kun je delen:

  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Lees ook deze artikelen:

Geen gerelateerde artikelen

Filed Under: (Pakistaanse) recepten, Deegwaar, Deegwaar Tagged With: Hoe maak je paratha, paratha maken, recept Pakistaans brood

Comments

  1. Jorien says

    30 maart 2015 at 01:06

    Doet me ergens een beetje denken aan Marokkaanse msmen. Leuk om te zien, en dankjewel voor het delen :D

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:27

      Klopt! :) Toen ik van mijn schoonmoeder leerde hoe je msemen maakt, moest ik aan paratha denken haha

      Beantwoorden
  2. Timoesh says

    30 maart 2015 at 06:18

    Ik kom al 5 kilo bij als ik er alleen naar kijk, maar is zo lekker!
    Naan is ook heerlijk daar zou ik graag ook een recept van willen zien.
    Zodra ik weer in Den Haag ben weer eens ghee en kruiden inslaan. Kan haast niet wachten kan de geuren nu al ruiken hmmmm.

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:29

      Haha ja he!! Moet je zeker doen, laat je mij weten of het is gelukt? X

      Beantwoorden
  3. Madelon says

    30 maart 2015 at 08:14

    oooh wat lekker! Dank je voor het delen, ik ga het eens maken!

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:32

      Yeey, ben benieuwd hoe je vindt smaken!

      Beantwoorden
  4. Vlijtig Liesje says

    31 maart 2015 at 13:04

    Het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:32

      Dankje :)

      Beantwoorden
  5. Nienke says

    1 april 2015 at 15:08

    Heerlijk! Ik ga dit zeker een keer uitproberen.

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:32

      Zeker doen!

      Beantwoorden
  6. Najat says

    2 april 2015 at 07:53

    Wat heerlijk! Lijkt me echt lekker met een glaasje muntthee!

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      5 april 2015 at 11:34

      Ohja inderdaad! Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd haha

      Beantwoorden
  7. Kiek says

    19 augustus 2015 at 12:52

    AAAhhhh…..ik ga hiermee m’n vader verassen…kijk papa…ik kan het ook! Wat leuk!
    Sinds ik het huis uit ben is mijn vader min of meer verplicht mij te bellen elke keer als hij de alleralleraller-lekkerste paratha maakt!

    Beantwoorden
    • mammiemammie says

      21 augustus 2015 at 14:33

      Haha superleuk!! Ik ben benieuwd of het je lukt, succes ermee.

      Beantwoorden
  8. Carolien says

    1 mei 2016 at 21:55

    Waar ik woon hebben we alleen een turkse toko en die verkopen geen atta? Kan ik dat ook vervangen voor iets anders of is het deeg dan minder elastisch?

    Beantwoorden
  9. Sadiea says

    12 maart 2017 at 11:09

    super leuk! mehwish ik zie dat je een elektrisch fornuis hebt. welke koekenpan gebruik je voor de roti’s/paratha’s?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Fotorecept | Besan ki roti - Mammiemammie.nl ● mama blog schreef:
    16 maart 2016 om 00:01

    […] is weer tijd voor een recept. Hoe je een Paratha kunt maken, heb je al eens kunnen zien en misschien ook al uit geprobeerd. In dit artikel kun je […]

    Beantwoorden
  2. Gezond met kids | Recept - Aloe matar gajar - Mammiemammie.nl ● mama blog schreef:
    19 september 2016 om 11:26

    […] kunt het eten met roti of paratha, kijk hier voor het recept. Wat ik zelf ook weleens doe, is het gerecht stampen en er een sandwich van maken […]

    Beantwoorden
  3. Mommy time | Healthbox Christmas Edition - Mammiemammie.nl ● mama blog schreef:
    21 december 2016 om 00:00

    […] Zo lekker voor een brunch in het weekend. Ik heb er een foto recept van geschreven, lees het hier: Hoe maak je paratha 2. Zilvervliesrijst + linzen Rijst vind ik superlekker en linzen ook. Again, beide producten worden […]

    Beantwoorden
  4. recept besan ki roti schreef:
    10 mei 2018 om 09:11

    […] is weer tijd voor een recept. Hoe je een Paratha kunt maken, heb je al eens kunnen zien en misschien ook al uit geprobeerd. In dit artikel kun je […]

    Beantwoorden
  5. Recept | Okra met uien - Bhindi - Mammie Mammie ● mama blog schreef:
    7 juli 2018 om 08:25

    […] van mij favoriete vegetarische gerechten is Okra en met uien. Je kunt het lekker met roti of paratha eten. Bhindi is heel eenvoudig om te maken, maar je moet de stappen natuurlijk wel even kennen. […]

    Beantwoorden
  6. Welk BBQ-brood kun je het beste kiezen - Mammie Mammie ● mama blog schreef:
    10 juni 2020 om 11:39

    […] Lees ook: recept: hoe maak je paratha? […]

    Beantwoorden
  7. recept besan ki roti schreef:
    22 november 2020 om 12:00

    […] is weer tijd voor een authentiek Pakistaans recept. Hoe je een Paratha kunt maken, heb je al eens kunnen lezen en misschien ook al uit geprobeerd. In dit artikel kun je […]

    Beantwoorden
  8. Vegan recept: Okra met uien - Bhindi - Mammie Mammie ● mama blog schreef:
    22 november 2020 om 12:02

    […] gerechten is Okra en met uien. De Pakistaanse versie heet Bhindi. Je kunt het lekker met roti of paratha eten. Bhindi is heel eenvoudig om te maken, maar je moet de stappen natuurlijk wel even kennen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom

mama blog

Hoihoi! Leuk dat je langskomt op mama blog Mammie Mammie. Ik ben Mahwish en trotse moeder van twee dochters. Ik schrijf al meer dan zeven jaar met veel plezier op deze mama lifestyle blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

Je vindt hier artikelen over opvoeding, vrije tijd, Do It Yourself, interieur, selfcare, huishouden en zelfgemaakte printables. En nog veel meer, gewoon over alles wat een drukke mama bezig houdt.

Laat je lekker inspireren!

Liefs x
Mahwish

KOOP MIJN KINDERBOEK

Koop mijn kinderboek ‘Sara en Hamza‘

Instagram

SHOPTIP

WonenWonen
SpeelgoedSpeelgoed
  • Home
  • Over MammieMammie
    • Mamabloggers
    • In de media
  • Contact
    • Contact
    • Disclaimer en privacy
  • Samenwerken
  • Winacties
  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

mammiemammie.nl 2013-2019 | Copyright en Disclaimer

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te ondersteunen. Bij verder gebruik ga je akkoord met de Disclaimer en Privacy voorwaarden van deze website. Ok
Disclaimer en Privacy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

OPSLAAN & ACCEPTEREN
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.