Vind je het ook zo heerlijk om uitgebreid te ontbijten met het gezin? Gezellig bijvoorbeeld op de zondagochtend, als er ook echt de tijd voor is. Hoewel je lekkere broodjes met beleg op tafel kunt zetten, is het nóg leuker om iets extra speciaals te maken. Wie is er niet dol op pannenkoeken? Als je pannenkoeken van banaan maakt, zijn ze ook nog eens gezond. Het recept is heel eenvoudig en je maakt het met ingrediënten die je gewoon in huis hebt liggen. Lees hieronder hoe het werkt!
Welke ingrediënten heb je nodig voor bananen pannenkoeken?
Voor bananenpannenkoeken heb je eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig. Dat maakt dit dan ook zo’n ideaal recept: je kunt het vrijwel altijd maken. Hebben jullie spontaan zin om pannenkoeken te eten? Dan kan dat gewoon! Op de vraag wat eten we vandaag als ontbijt (of lunch) is voortaan dus direct een antwoord.
Goed om te weten: bananenpannenkoeken zijn wel wat kleiner dan de reguliere pannenkoek die we anders eten. Daarom eet je er misschien wat meer van – denk aan twee pannenkoekjes voor de kids, en drie voor jezelf.
Voor een flinke stapel bananenpannenkoekjes voor zo’n vier personen heb je het volgende nodig.
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 4 eieren (middelgroot)
- 60 gram boter of margarine
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- Toppings, zoals bosvruchten, plakjes banaan, pecannoten of honing
Belangrijke tip: met de garnering kun je het recept echt helemaal naar smaak inrichten. Zo zijn de zoete pecannoten en heerlijke toevoeging als je van noten houdt. Met fruit op de pannenkoeken maak je ze nog wat gezonder. Of ga juist voor een extra zoete smaak met wat honing op de pannenkoeken. Dat heb je toch altijd wel in huis! Het is leuk om hiermee af te wisselen, als je de bananenpannenkoeken vaker maakt.
Bananenpannenkoeken maken
Hoe je de bananenpannenkoeken maakt? Het is heel eenvoudig. In ongeveer een kwartiertje staan de pannenkoeken al op tafel.
- Stap 1
- Kluts de eieren in een kom.
- Stap 2
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Stap 3
- Bereid de garnering voor. Als je bijvoorbeeld fruit op de pannenkoeken wilt doen, kun je alvast de plakjes snijden.
- Stap 4
- Stop de geklutste eieren en de geprakte bananen in een kom of beker. Voeg de kaneel en het zout toe. Meng met een staafmixer of een garde tot een glad mengsel.
- Stap 5
- Verhit de boter of margarine in een koekenpan (het liefst een pan met een antiaanbaklaag) op middelhoog vuur en stop het mengsel erin. Je kunt het best 3 kleine pannenkoekjes per keer maken: dat past netjes in de pan. Bak elke kant zo’n 2 à 3 minuten, of totdat de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin zijn.
- Stap 6
- Serveer op een bord met de garnering.
Eenvoudig, toch? Net als cupcakes en andere zoetigheid behoren ook de bananenpannenkoeken waarschijnlijk al snel tot de favoriete recepten van je kids. Smullen maar!

Geef een reactie