Toen ik laatst aan Imani vroeg wat zij cadeau wilde voor haar derde verjaardag lichtte haar ogen op en verscheen er een grote lach op haar gezicht “Ik wil een taart en ballonnen”. Nou, dat kunnen we wel regelen. Eerst wilde ik een taart laten maken, maar toen bedacht ik mij. Al die mensen die taarten maken, zijn toch ook ooit een keer begonnen? Ik ga het ook zelf doen!
Ik whatsappte mijn schoonzusje om te vragen of zij zin had om mee te helpen. We hebben besloten om met oudejaarsdag eerst een try-out-taart te maken. Nu moest ik de ingrediënten nog kopen, maar wat en waar? Google is mijn beste vriend. Hij vertelde mij dat de biscuitmixen van Funcakes en Jamin erg smakelijk zijn. Goed, ik moest toch langs het winkelcentrum voor Gojibessen (ja, mijn nieuwe gezonde eetgewoonte) dus ging meteen langs de Jamin. Ik had geluk, deze week is er 20% korting op de bakproducten. Daarna nog even naar de Xenos geweest voor een zogenaamde smoother. Okee, ik ben er klaar voor.
Benodigheden:
- Een kom en staafmixer
- Keuken weegschaal en maatbeker
- Een bakvorm 25 cm
- Een open grillplaat
- Mix voor biscuit
- Mix voor boter crème
- Water
- 5 a 6 Eieren
- 250 gram ongezouten boter
- Aardbei jam
- Rolfondant of marsepein
- Poedersuiker
- Smoother/gladmaker
- Groot broodmes
Stap voor stap aan de hand van foto’s:
1. Je maakt de mix voor de biscuit (op de verpakking staat de uitleg)
2. Je doet de mix in de bakvorm en de oven in
3. Je haalt de vorm uit de oven en doet het meteen omgekeerd op een grill om af te koelen
4. Ondertussen maak je de boter creme (op de verpakking staat de uitleg)
1. Je snijdt de taart in drie gelijke lagen met een broodmes
2. Eén laag vul je met boter crème, één laag met bv. aardbei jam
3. Als alle lagen op elkaar zijn gestapeld, laagje boter crème erover heen
4. Je rolt de fondant uit op poedersuiker (onze laag was veel te dun, dus scheurde)
Dit is het resultaat, natuurlijk met Imani’s hulp/vinger:
Jennifer says
Haha, die vinger maakt hem helemaal af!!