Vandaag deel ik het verrukkelijke recept van Chilli Chicken. Het is gemaakt van stukjes kipfilet, paprika, ui en tomaat. Lekker pittig, echt één van mijn favoriete gerechten! Ook maken? Kijk dan snel verder voor het stapsgewijze recept.
Ingrediënten
♡ halve kilogram kipfilet
♡ 1 grote ui of twee kleine uien
♡ 1 grote paprika of twee kleine paprika’s
♡ 3 tomaten
♡ 2 eetlepels zoute sojasaus
♡ 2 eetlepels chillisaus
♡ 1 theelepel fijngemalen chillivlokken
♡ 1 theelepel zwarte peper
♡ 1 theelepel knoflook/gember pasta
♡ zonnebloemolie om te bakken
♡ evt. zout naar smaak (maar in sojasaus zit op zich al genoeg zout)
Bereidingswijze
Snijwerk
1. Snij de kipfilet in vierkanten blokken
2. Snij de paparika in vierkanten blokken
3. Snij de ui(en) in vier gelijke delen en dan in reepjes van een halve centimeter
4. Snij de tomaten in vier gelijke delen en dan in reepjes van een halve centimeter
Bakwerk Kipfilet
1. Doe een scheutje zonnebloemolie in een (wok)pan en doe de knoflook/gemberpasta in de pan.
2. Als de olie goed heet is, voeg je de kipfilet toe.
3. Zodra de kip wit is gekleurd, voeg je 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel chillisaus eraan toe. De andere helft van de sausen gebruik je later.
4. Bak de kipfilet goudbruin en zet de pan opzij.
Bakwerk Paprika
1. Doe een klein scheutje olie in een pan en voeg de paprika toe.
2. Na een paar minuten voeg je de overgebleven sojasaus en chillisaus toe.
3. Bak het nog even door tot de paprika niet meer hard aanvoelt
4. Voeg de paprika toe in de (wok)pan van de kipfilet
Bakwerk Uien
1. Voeg een klein scheutje olie in de pan en voeg de uien toe.
2. Bak ze zacht en zorg ervoor dat ze niet donkerbruin kleuren.
3. Voeg het toe in de (wok)pan met kipfilet en paprika.
Bakwerk Tomaten
1. Voeg een scheutje olie in de pan en voeg de uien toe.
2. Bak ze zacht en voeg het toe aan de pan met kipfilet, paprika en uien.
Stomen
1. Zet de wokpan met kipfilet, paprika, uien en tomaten op het zachte vuur.
2. Eventueel kun je een paar lepels water toevoegen en wat zout als je wil.
3. Doe de deksel erop en laat het zachtjes stomen.
4. Na ongeveer 10 – 15 minuten is je gerecht klaar.
Serveer met naan brood of turks brood. Eet smakelijk!
Ga jij dit recept uitproberen? Heb jij Pakistaanse gerechten waar je graag het recept van wil hebben? Laat dan een reactie achter.
Madelon says
Ziet er heerlijk uit. Echt leuke je nieuwe categorie. Ik kijk uit naar meer van Aunty Tandoori!
Fatiha says
Ah geweldig! Er zijn inderdaad nauwelijks pakistaanse recepten in het nederlands.. heel jammer..
misschien ga ik deze vandaag uitproberen hihi!
Vlijtig Liesje says
Wij eten vanavond Kip Tandoori van Knorr… Dat is toch wel erg nep als ik jouw recept zo bekijk!
mammiemammie says
Haha! Die heb ik eigenlijk nooit geproefd maar hoorde dat het wel lekker is. Ik zal ook eens een kip tandoori recept plaatsen (weer wat anders dan chilli chicken)
Bouchra says
Oh super! Ik ben niet zo bekend met de Pakistaanse keuken dus ik vind het alleen maar leuke als je zulke recepten plaatst. Ik ga dit zeker eens proberen :)
Fatima says
Oeh lekker hoor, watertanden, klopt heel weinig nederlandse foodblogs over indiase/pakistaanse keuken, leuk dat je dit deelt, ga ik is proberen :)
Chahrazad says
Ziet er heerlijk uit!
Dhyana Rusland says
Overheerlijk zoals je het hebt beschreven. Ik heb het al gemaakt en het was overheerlijk Ik houd ontzettend van de Pakistaanse keuken en heb het ook leren klaarmaken van engelse Pakistaanse moeders en ook koks. Dus ik ben blij dat er iemand is die in het Nederlands de Pakistaanse keuken presenteert. Mijn complimenten. Heel goed hoe je de bereiding stap voor stap uitlegt en laat zien.
inaya says
oooh staat op de planning voor vanavond.
de pakistaanse keuken is heerlijk