Geschreven door Nadia | Op de eerste maandag van de meivakantie mochten wij de première van Cas de Ranger in de Koningin Julianatoren bijwonen. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Cas de Ranger gehoord, dus voor ons was het spannend en wisten we niet goed wat we konden verwachten. Het pretpark was echter bekend terrein, aangezien wij er vaak kwamen toen ik zelf nog een ukkepuk was. Verderop lees je hoe we deze regenachtige dag met Cas de Ranger hebben beleefd.
Wie is Cas de Ranger
Sinds kort heeft het park Cas de Ranger als personage geïntroduceerd in het park; een avontuurlijke onderzoeker met wie je op expeditie kan gaan door de natuur. Het doel is om jonge kinderen, voornamelijk kinderen vanaf een jaar of vier, op een speelse wijze natuureducatie bij te brengen. Je zou Cas de Ranger kunnen vergelijken met Freek Vonk. Hij leert jong en oud alles wat je moet weten over de natuur op een laagdrempelige manier.
Cas de Ranger LIVE
Op het moment van arriveren dachten we dat we te laat waren. De première van Cas de Ranger Live zou om 10:45 beginnen. Gelukkig waren we niet de enige die wat later waren en begon de show uiteindelijk om 11:00. Zo gestrest als dat ik soms kan zijn, was het haasten geblazen naar het Picknickbos achterin het pretpark waar Cas te vinden is. Het was erg druk met veel aanwezige bloggers/vloggers, maar ook ‘gewone’ parkbezoekers. Zo een première is toch altijd spannend en je weet niet goed wat te verwachten. Gespannen wachtten we op het bosrijke terrein tot de show kon beginnen.
En toen werden we verrast; Cas de Ranger kwam uit het niets opdagen en sprong van de ene picknicktafel naar de andere om het podium te bereiken. Een eerste indruk is altijd veelzeggend en voor de kinderen was deze prima; Cas de Ranger was stoer want hij kon over tafels springen. Iedereen wachtte af waarmee hij nu zou komen. Energiek begon hij te vertellen over wie hij was, zijn Youtube-kanaal en de Expeditie (daarover later meer). Vervolgens haalde hij twee papa’s uit het publiek die tegen elkaar moesten strijden. Wie kan het langst aan een touw hangen zonder ervan af te glijden? Het is dat ik zelf zeven maanden zwanger ben, anders had ik ook graag een poging gewaagd. Altijd leuk om te kijken waar je grenzen liggen. Daarna mochten een aantal kinderen die uit het publiek gehaald werden de strijd met elkaar aangaan. In de ene competitie moesten ze strijden in een hindernisbaan en in de andere competitie werden de zintuigen van de jonge deelnemers getest. Ze moesten namelijk voelen wat er verstopt zat in de afgekapte boomstammen.
De show werd afgesloten met een leuk liedje; de ‘Rangerdans’. In de tekst van het liedje wordt aangegeven welk dier je moet nadoen en welke beweging daarbij hoort. A. (3 jaar) was nogal verlegen aan het begin, zoals altijd eigenlijk, maar deed daarna ook enthousiast mee. Het was een aanstekelijk liedje en zelfs als volwassene had je de neiging om mee te doen. De ‘Rangerdans’ was een leuke ongedwongen manier om kinderen in beweging te krijgen. Het fijne van de show was dat het tempo er goed in zat en niet te langdradig was waardoor je je geen moment verveelde.
Zelf op Expeditie met kinderen
Na afloop van de show konden we zelf op expeditie gaan met de Cas de Ranger Experience. Je krijgt bij aanvang een kaart waarop je een bepaalde route moet volgen met leerzame opdrachten. Het is de bedoeling dat je bij elke ‘experience’ een letter verzamelt aan de hand van vragen die je beantwoordt. Aan het eind van de route vormen alle letters samen een woord. Voor ons was het een leuke en leerzame manier om nieuwe dingen te leren over de natuur, dieren en planten. Op het moment dat wij de parcours aflegden regende het gelukkig nog niet. Dit maakte het toch fijner om door het bos te lopen en alles op ons gemak te ontdekken. A. genoot van alle interessante objecten en bleef soms naar mijn idee zelfs te lang hangen bij een opdracht. Ze stelde allerlei vragen waar ik zelf niet altijd het antwoord op wist. Daarnaast probeerden wij de opdrachten meer naar haar niveau te tillen en dat lukte bij de meeste opdrachten wel. Je krijgt namelijk uitvoerig uitleg bij elke opdracht hoe de natuur, dieren en planten werken. Zo leer je bijvoorbeeld van alles over ‘het insectenhotel’. Aan het eind van de Experience kan je je email achterlaten zodat je een persoonlijke boodschap krijgt van Cas de Ranger.
Het park
Nadat we de Cas de Ranger Experience hadden afgerond, liepen we terug naar de attracties van Julianatoren. Helaas begon het vanaf dat moment alleen maar te regenen en waren er amper plekken waar je in de warmte kon schuilen. Na wat gegeten te hebben en wat ronddolen in de regen besloten we de show van Jul en Julia, ‘de kroon van de baron’, te bekijken. Het was heerlijk warm binnen, maar ook de show was spannend en A. keek haar ogen uit. Als ukkepuk ergens gek op is, dan zijn het wel zulk soort shows. De rest van de dag hebben we zoveel mogelijk attracties proberen te bezoeken, maar helaas zat het weer niet mee. Het park zelf is best groot en voor groot en klein valt er van alles te beleven. Het enige wat A. nog mistte in het picknickbos waar de Experience plaatsvond zijn echte dieren. Ze bleef maar vragen naar waar de dieren waren, maar aan het eind van de dag gaf ze wel aan dat ze een “fijne en leuke” dag had beleefd.
Zelf ervaren?
Cas de Ranger LIVE is in de weekenden en tijdens de schoolvakanties om 12, 13 en 14 uur te bewonderen op de showheuvel achter in het Julianatoren bos. Mocht je de show toch gemist hebben, dan kan je nog altijd zelf op expeditie in het bos met de Cas de Ranger Experience. Is het een regenachtige dag en kan je niet naar de Julianatoren, maar wil je toch op avontuur met Cas de Ranger? Niet getreurd, want Cas de Ranger heeft een eigen Youtube-kanaal waar je heel veel nieuwe feitjes kan leren. Meer info over kaartverkoop? Kijk op de site van Juliatoren.
Much love,
Nadia
Geef een reactie