Het is weer tijd voor een makkelijk recept om samen met je kind uit te proberen. Dit keer gaan we zoete aardappel friet maken in de oven. Iets wat supermakkelijk is, maar je moet even weten hoe het moet. En je kindje wil natuurlijk supergraag helpen. Nou, stroop je mouwen maar op en zet de bakkersmuts maar klaar!
Welke keuken benodigdheden zet je klaar
- Aardappelmesje
- Schilmesje
- Snijplank
- Diepe kom
- Bakplaat
- Oven
Welke ingrediënten heb je nodig
- 2 zoete aardappels
- 1 eetlepel bloem
- snufje zout
- snufje peper
- (olijf)olie
Wat leert je kind
- Fijne motoriek: schillen en snijden (onder begeleiding)
- Taal: namen van keukengerei, ingredienten en benodigdheden
- Natuurkunde: zoete aardappels zijn harder en hebben een andere kleur dan ‘normale’ aardappels
- Smaak: zoete aardappels hebben een andere smaak dan ‘normale’ aardappels
- Bakken: bloem kun je gebruiken om brood of gebak te maken, maar ook om een krokant laagje te creëren om de aardappels
- Levensvaardigheden: hoe werkt een oven
- Meetkunde: hoe groot moet je de aardappels snijden, en evt. wat is een centimeter en millimeter
Stap voor stap recept voor simpele zoete aardappel frietjes
- Warm de oven voor op 200 graden
- Spoel de aardappels goed af
- Schil de aardappels
- Snij de aardappels ongeveer een centimeter breed, en een halve centimeter dik
- Doe de friet in een kom en doe de bloem, peper en zout erbij (laat de peper achterwege als je kindje er niet tegen kan)
- Meng het geheel met een lepel of je hand
- Doe de aardappels in de ovenschaal of bakplaat
- Sprenkel er een lepeltje olie overheen
- Laat de frietjes ongeveer 20 á 30 minuten (afhankelijk van je oven) bakken
Geef een reactie