De herfst is van start gegaan met al flink wat kille dagen. Het is dan ook hoog tijd voor verwarmende recepten om alle komende koude dagen aangenaam mee door te kunnen komen. In dit artikel vind je daarom inspiratie voor originele gerechten met een volle smaak. Heerlijk, toch?
- Pompoensoep
Een stomende kom soep past perfect bij koude dagen. De volle, ietwat zoetige smaak van pompoen leent zich uitstekend voor zo’n heerlijke soep.
Recept:
- 1 (fles)pompoen, geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 750 ml groente- of kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- Verse peterselie
Voor vrijwel alle pompoensoep recepten geldt dat je de gesneden groenten opbakt in olijfolie en vervolgens zachtjes kookt in de bouillon, totdat de pompoen zacht is. Pureer het geheel met een staafmixer, voeg kokosmelk (of andere room) toe en bestrooi met peper, zout en verse kruiden.
- Spinaziestamppot
Traditionele stamppotten zullen ongetwijfeld wel bij je bekend zijn, dus ditmaal een stamppot mét een twist: spinaziestamppot met zoete aardappelen.
Recept:
- 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 450 gr bladspinazie, gewassen en grof gehakt
- 150 gr zongedroogde tomaat, grof gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 40 gr pijnboompitten
Voor dit recept kook je de zoete aardappelen, totdat ze zacht zijn. Bak de ui met de bladspinazie en roer of stamp door de zoete aardappelen. Bestrooi met de zongedroogde tomaat, pijnboompitten, peper en zout.
- Linzensoep
En dan sluit ik af met het recept van Turkse linzensoep. Deze soep is vol van smaak en goed vullend.
Recept:
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 kleine aardappel
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 1 gele ui
- 1,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- evt. halve theelepel isot peper (om het pittig te maken)
- 1 kleine blikje tomatenpuree
- 200 gram oranje linzen (liefst uit Turkse toko)
- 1,5 liter water
Je snijdt alle groentes eerst in stukjes. Hierna bak je de ui in een dun laagje olijfolie. Hierna voeg je alle ingrediënten toe behalve het water, tomatenpuree en oranje linzen. Bak dit voor 5 minuten. Voeg nu h, kook alles 20 minuten lang op hoog vuur. Hierna nog 20 minuutjes op laag vuur. Even alles blenden met een staafmixer en je soep is klaar!
Bon appetit!
Uitgelichte afbeelding is afkomstig van VictoriaArt via Shutterstock
Geef een reactie